Fakta och guide till Trang Thailand - Sevärdigheter och turist attraktioner i Trang - Reseguide till Trang


Trang fakta och guide

Trang - ThailandTrang ligger beläget i södra Thailand söder om Krabi och täcker en yta på ca 4941 km². Trang är en kust provins vid Andamansjön och har en kuststäcka på ca 199 km. Trang är namnet på provinsen och också namnet på huvudstaden. Till Trang provinsen tillhör också ett stort antal öar (ca 46st). Invånarantalet är ca 600,000.

Trang var också den första platsen som man planterade gummiträd på i Thailand. Det var Phraya Ratsadanupradit Mahison Phakdi som 1899 planterade det första gummiträdet i Trang. Idag är gummi en ganska viktig industri i Thailand och finns även på fler platser. Andra viktiga industrier i Trang är också sjöfart och handel.

Transporter till Trang - Ta sig till Trang

Det finns flera sätt att ta sig till Trang.

Bil kan man åka från de flesta platser. Från Bangkok är det närmaste vägen 828 km, från Satun är det ca 140 km, från Hat Yai är det ca 148 km och från Phuket ca 312 km.

Tåg är ett annat alternativ som fungerar bra från Bangkok. Denna resan blir ca 870 km lång och tar ungefär 15 timmar.

Buss går också från Bangkok till Trang varje dag. Bussarna avgår från Bangkoks södra station och finns med air-condition. Denna resa tar ca 12 timmar.

Flyg går dagligen mellan Bangkok och Trang provinsen. Denna resa tar ca 1 timma och 10 minuter.

Sevärdigheter och attraktioner i Trang

Gummiträd (Rubbertrees)

Phraya RatsadanupraditLängs vägen som leder till Amphoe Kantang hittar man det träd som symboliserar den första grupp av gummiträd som Phraya Ratsadanupradit planterade år 1899.

Khao Chong Wildlife Development

Ca 21 km från Trang stad på Trang-Phatthalung vägen ligger Khao Chong wildlife station. Detta är den första stationen i Thailand som man kan studera vilmarkslivet på nära håll. Här kan man följa stigar som med jämna mellanrum har skyltar som beskriver omgivningen mer detaljerat.

Phra Srinagarindra Park

Phra Srinagarindra Park ligger ca 3 km från staden. Detta är en underbar plats att koppla av på då omgivningen bjuder på en magnifik utsikt.

Trang Municipal park

Trang Municipal parkPhraya Ratsadanupradit har också fått ett eget monument som man finner i Trang Municipal park. Phraya Ratsadanupradit har haft en mycket stor betydelse för Trang, inte bara för gummiträden utan också för hela infrastrukturen med transport, utbildning, odlingar och administrationen.

Hat Yong Ling

Hat Yong Ling ligger på vägen till Hat Chao Mai. Här är en underbar strand passande för sol och bad. Stranden slutar vid ett berg som har en mäng hål och grottor som man kan gå in och igenom. Efter dessa kommer man till ännu flera grottor och berg. Väl värt ett besök.

Hat Chao Mai - Tham Chao Khun

Nära Ban Chao Mai ligger Khao To Nae. Här finns en grotta som bjuder på fantastiska stalagmiter och stalaktiter. Denna grotta når man enklast med en ca 15 minuters båttur från Hat Yao.

Southern Thailand Botanical Garden

Denna botaniska trädgård erbjuder turister att se blommor, växter och natur på nära håll. Inne i parken finn en turistinformation, en botanisk trädgård och ett växt museum. Här finns jungel stigar att följa som erbjuder intressant växtlighet.

Koh Muk (Koh Mook) och Tham Morakot

Longtai båtTill Koh Muk tar man sig med en ca 40 minuters båttur från Pak Meng Pier i Amphoe Sikao.

Koh Muk anses vara den mest berömda och populära av öarna i Trang sjön. Här finns underbara stränder och på västra sidan av ön finns det mäktiga berg medans på andra sidan hittar man en fiskeby.

Korallrev i TrangDess klara vatten och fina korallrev gör att dykning är mycket populärt här.


Gömd bland bergen hittar man Tham Morakot. Denna grotta kan man endast ta sig in i genom att simma genom en mörk, ca 80 meters tunnel vid lågvatten. Här hittar man en fantastisk sandstrand helt omgiven av klippor och berg.

Avstånd från Trat till andra provinser i Thailand:

Nakhon Si Thammarat: 123 km
Satun: 134 km
Phatthalung: 56 km
Krabi: 131 km

Hat Yai: 148 km
Phuket: 312 km
Surat Thani: 226 km
Phang-nga: 221km

Trang erbjuder också ett gott utbud av hotell och boende,
Boka ditt hotell i Trang här»


Rekommenderade hotell i Trang