Tigertemplet i Kanchanaburi, Thailand


Tigertemplet i Kanchanaburi

Tigertemplet i Kanchanaburi

Tiger templet i Kanchanaburi ar en popular turistattraktion i Thailand och vi har besökt detta beryktade tiger tempel som ligger ca 70 km från Kanchanaburi.

reglerFramme vid tigertemplet köper vi biljetter som kostar 600 THB st. för vuxna och 300 THB för barn.

Bredvid biljettluckan finns en skylt som man bör läsa innan man går in. Här finns regler på vad man inte bör göra eller vilka kläder man inte bör ha osv.

Vi går in i parken och där hittar vi först vildsvin, vattenbufflar och hästar.

Vi forstsätter vidare och kommer fram till tigrarna. Här får man välja om man vill gå in till tigrarna och klappa dom samt ta kort. tigertempletDet finns 3 st. köer och vill man klappa och få kort taget när man gör detta sa måste man stå i en speciell kö och betala 1000 THB för detta vilket vi gjorde.


Alla tigrarna i detta område ar väldigt slöa och vad man ibland har last pa olika webbsidor om att tigrarna blir drogade for att bli slöa verkar nästan troligt. Vi far syn på en Australiensk volontär som vi stanna och pratar med. Vi frågar om detta och hon berättar att hon först kom som volontär och skulle stanna i 1 månad som sedan blivit 2 år. Hon berättade att många besökare frågar om detta men försäkrade oss om att de inte blir drogade. Istället så motionerar de tigrarna i några timmar före de äter och efter detta så blir de väldigt slöa. Hon berättade också att tigrar är slöa kattdjur som sover nästan 18 timmar varje dygn. Vi vill tro det bästa och tyckte samtidigt att hennes förklaring verkade logisk.

Några tigrar i tigertemplet.Vill man se de yngre tigrarna leka sa finns också denna möjlighet i närheten. (For att kunna klappa tigrarna bör man komma mellan kl. 13:00 och 15:00 då de ar som tröttast.)

De djur som fanns i Tigertemplet 2011 är: Tigrar, vildsvin, hjort, påfågel, Svartbjörn, vattenbuffel och hästar.

 

Hela besöket tar ca 2-3 timmar och vill man så kan man lätt spendera flera tusen Bath har for olika typer av fotografier man vill ta.

Vi sammanfattar vårat besök som roligt, spännande och väljer man att tro det bästa om tigertemplet så skall man besöka detta. Vi gjorde det efter samtalet med volontären.

tigertemplet Vattenbuffel på tigertemplet.

Carabao special:

Copyright 2011