Thai Massage och Fot Massage


Thai massage och Fot massage

Thai Massage

Thai massage är en mycket gammal österländsk massageform och har sitt ursprung så långt tillbaka som Buddhas era för ca 2500 år sedan. En vän till Buddha vid namn Jivaka Komarabhacca från Indien började att lära ut sin massage teknink.

 

 

 


Thai massage

Med hjälp av händer, fingrar, fötter, armbågar och knän masserar man och stretchar ut musklerna så att energivägarna ska öppnas och balans infinna sig. I Thaimassagen arbetar man inte bara med musklerna i kroppen utan också med akupressurpunkter och energilinjer. Eftersom man arbetar med hela kroppen kan man tex. lösa spänningar och blockeringar som man har i en kroppsdel genom att bearbeta och massera en annan kroppsdel. Thai massagen har nu också blivit mer och mer internationellt erkänd som en medisinsk teknik.

Innan Thai massagen får du byta dina kläder till mer lediga och bekväma kläder. Sedan får du lägga dig ner på en stabil madrass på golvet. (Oftast finns flera massage platser i samma rum fast med skynken som skiljer platserna år.) Under Thai massagen får hela kroppen stretchning och massage, allt från fingrar till tår. Det är heller inte ovanligt att små Thailändskor som inte ser så kraftfulla ut till och med kan få den största västerlänningen att haja till. Thai massagen är också väldigt effektiv tack vare sin stretchning om man är stel och vill att leder och muskler skall hamna i sina rätta vilolägen.

Thai Massage

Ett tips är att innan Thai massagen säga till om du vill ha en "mjukare" behandling. Dagen efter kan det i vissa fall kännas som om du genomgått ett hårt träningspass med träningsvärk som följd.

Ett normalt Thai massage pass tar antingen 1 timma eller 2 timmar. Ska man ha en riktig ordentlig genomkörare för hela kroppen rekommenderas 2 timmar.
En Thai massage kostar från ca 200 - 400 Baht. Skall man ha oljemassage får man räkna med någon hundralapp till.

Observera att Thai massage inte har något att göra med någon sexuell sevice. På vissa mer oseriösa massage ställen kan man bli erbjuden detta och då brukar de benämnas som "Young Lady Massage". Den traditionella kallas således för "Old Lady Massage" .

Utbildning i Thai massage

Wat Pho - Bangkok

De Thailändska massörerna lär sig tradisionell Thai massage på flera olika platser i Thailand. De viktigaste är att dessa skolor är certifierade och godkända enligt Thai Ministry of Education.

I Bangkok kan man vända sig till Wat Pho eller( Wat Phra Chetuphon) eller"The Temple of the Reclining Buddha" som det också kallas. Här kan man anmäla sig till kurser i Thaimassage och även få massage.

Öppentider: 08:00-17:00

2 Sanamchai Road
Bangkok 10200 Thailand
+66 2 222 5910 / +66 2 226 2942 / +66 2 226
1743 / +66 2 225 9595
prdiv3@tat.or.th

» En vanlig utbildning i Thai massage görs på ca 6 dagar och 5 timmar / dag. Denna kurs kostar ca 9000 Baht.
» Vill man gå en vidarutbildning för att lära sig mer avancerad thai massage finns det kurser för detta också. Denna kurs är på ca 10 dagar och innehåller både praktik och teori. Ett krav är dock att man ska ha klarat den grundläggande kursen i Thai massage. Denna kurs kostar ca 12,000 Baht.
» Thailändsk fot massage är också en kurs man kan gå. Denna kurs är på 30 timmar fördelat på antingen 5 eller 10 dagar. Denna kurs kostar ca 6500 Baht.
» Vill man lära sig Thailändsk oljemassage kan man gå en kurs i detta med. Denna kurs är på ca 30 timmar fördela på 5 dagar. Denna kurs kostar ca 6500 Baht.

Efter avslutad kurs får man ett certifikat med namn bild och kursnamn att man klarat av kursen.Thailänds Fotmassage

Thailänds Fot Massage

Thailänds fotmassage är en annan populär och intressant massageform i Thailand. Genom att trycka och massera vissa speciella punkter på foten kan man genom dessa nervbanor stimulera andra kroppsdelar som inte alls sitter nära foten.
En fot massage går till på följande vis:

Fötterna tvättas nogrant och du får sätta dig i en bekvämt läge. Efter detta smörjs fötterna in med en lotion. Fot massagen börjar och alla vitala punkter behandlas i foten. Mer lotion tillsätts när detta behövs.
Hela denna massage behandling är mycket avslappnande och det är inte alls ovanligt att man nickar till och ibland somnar. Fördelarna med den Thailändska fot massagen är följande:

» Ökad blodcirkulation
» Stärkt immunförsvar
» Minskad stelhet och ökad rörlighet
» Ökad fysisk läkning
» Avstressande
» Förbättrad sömn
» Klarare i huvudet

Fotens vitala punkter och vilka dessa har samhörighet med till övriga kroppen kan ni se på bilden nedan.

Thailändsk Fot Massage

 

 

Thai Massage och Thailänds Fot Massage