Thai öl - Öl i Thailand


Thai Öl - Öl i Thailand

Thai öl - Öl i Thailand

En av dom viktigaste sakerna i Thailand när man är på semester är självklart ölen. Nästan inget går upp emot en kall och svalkande öl i Thailand när man ligger och jäser i solstolen på stranden.

Om man inte går till ett ställe specialiserad på öl så kommer man inte hitta så väldigt många ölsorter och ölmärken. Vi kommer just därför bara att skriva om de vanligaste öl märkena i Thailand. Alltså sådana öl sorter som man hittar på nästan alla stränder och i små butiker som 7 -eleven.

Singha öl

Öl nummer 1: Singha öl eller Bia Sing som man säger i Thailand. Singha ölen är den äldsta ölen i Thailand och hade innan Chang ölen kom nära 80 % av ölmarknaden i Thailand. Smaken är ganska "alldaglig" men är i mitt tycke helt okej. Alkoholhalten är på 5 % (tidigare 6%) och Singhans kännetecken är guldfärg mot vit bakrund med ett lejon som symbol. Prisnivån: Medel.

 

 

Singha Light

Öl nummer 2: Singha light öl är en relativt ny öl som egentilgen är en vanlig Singha fast med endast 3,5 % alkoholhalt. Smaken är inte riktigt lika framträdande och i mångas ögon är detta ingen vidare god öl. Prisnivån: Medel.

 

Chang öl

Öl nummer 3: Chang öl eller Bia Chang. När ölmärket Chang dök upp tog den en stor del av marknaden som Singha ölen hade i Thailand. En av anledningarna att Chang ölen slog igenom så snabbt var det låga priset och att den hade en högre alkoholhalt. Alkoholhalten i Chang ölen är på 6,4 % och smaken är lite mer bitter och stark. Chang ölen har guld färg och grön färg som sina färger med 2 stycken elefanter på. Prisnivån: Billig.

Chang Light

Öl nummer 4: Chang Light. Chang som bryggs av Thai Beverages har även gjort en lite svagare variant, nämligen Chang Light. Denna öl har en alkoholhalt på 4,2 % och smaken är inte lika stark som orginalet Chang.
Prisnivå: Billig.

 

Leo öl

Öl nummer 5: Leo öl eller Bia Leo. Leo ölen bryggs av Singha och är deras lågbudget märke. Smaken är inte alls den samma som Singhan och faller inte mig i smak. Leo ölen har vita och röda färger förutom Jeoparden som finns i mitten. (tror det är en jeopard). Alkoholhalten är på 5,5 % och smaken en bit bitter. Prisnivån: Billig.

 

 

Tiger öl

Öl nummer 6: Tiger öl eller Bia Tiger. Tiger ölen bryggs av Thai Asia Pacific breweries och är ett märke i mellan klassen. Ölsmaken är lagom bitter och är helt okej för min smak. Tiger kännetecknas av den blåa burken med en tiger på. Alkoholhalten är på 5 %. Prisnivån: Medel.

Heineken öl

Öl nummer 7: Heineken öl eller Bia Heineken. Heineken brukar räknas som inhemsk eftersom den bryggs av Thai Asia Pacific Breweries. Heineken har marknadsförts effektivt och har en stor del av marknaden. Smaken är inte lika bitter som Changen men mer bitter än Sighan. Alkoholhalten är på 5 % och Heineken kännetecknas av den gröna färgen. Prisnivån: Dyr.

Cheers öl

Cheers 6,5%

Öl nummer 8: Cheers öl eller Bia Cheers. Cheers ölen är ganska ny och förväntas ta en del av marknaden från de billiga märkena. Cheers öl bryggs också av Thai Asia Pacific Breweries och smaken är något friskare och passar ganska bra enligt min smak. Cheers öl kännetecknas av den blåa färgen med den vita texten. Alkoholhalten är på 5,6 %. Prisnivån: Billig.

 

Öl nummer 9 är en relativt ny öl som heter Cheers öl 6.5 och med en röd färg på burken kan man inte missa den.

Alkoholhalten är på hela 6,5%.

 

 

Archa Beer

Öl nummer 10: Archa öl lanserades först i Juli 2004. Archa öl svarade påmarknadens eftersfrågan av lenare öl och lägre alkoholhalt.

Alkoholhalten är 5,4 % och finns att köpa i antingen 640 ml flaskor eller 330 ml burkar. Prisnivå: Medel.

Bryggeri:

1. Beerthip Brewery(1991) Co., Ltd.
2. Beer Thai (1991) Plc.

Har ni mer fakta om Thailändsk öl eller om öl i Thailand kan ni skicka in informationen här »

Thai öl - öl i Thailand - Thai beer