Thai guld - Thailändskt guld - Thailand


Thai Guld - Köpa Guld i Thailand

Thai guldGuldkedjor, guldhalsband och andra guldsmycken har tillverkats i Thailand i hundratals år av skickliga thaigulds hantverkare.

De två största skolorna för guldhantverkare ligger i Sukhothai and Petchburi. Thailändska guldhantverkare har haft ett gott rykte om sig att kunna tillverka mycket vackra och perfekta thaiguldsmycken med underbara former.

Thaiguld är känt för att vara bland det renaste guldet i världen med 96,5 % rent guld. (23 karat). Guldet säljs alltid i en enhet som kallas Baht och 1 Baht motsvarar 15,244 gram guld före bearbetning och måste väga minst 15,16 gram efter bearbetningen för att få kallas 1 Baht guld. Resterande 3,5 % består av bland annat silver och brons. I och med den höga halten guld får också smyckena sin fina gula lyster.

Thai guld smyckens pris i varierar hela tiden med thailands guldpris och det internationella guldpriset.


De seriösa guldbutikerna brukar dock skylta med dagsaktuella guldpriser. De populäraste smyckena som säljs i Thailand är Thai Baht guldhalsband och Thai Baht guldkedjor. Det näst populäraste som säljs är armlänkar / kedjor. Detta följs tätt efter av Thai Baht medaljonger, guldringar och Thai Baht krusifix. Thai Baht guldhalsband / kedjor säljs från 1 Baht upp till 20 Baht. Thai Baht armlänkar säljs från 1 Baht upp till 10 Baht.

På många ställen kan man också beställa egna utformade smycken gjorda av skickliga Thai Baht guldhantverkare.

Thailändare ser ofta Thai Baht smycken som just mer än ett smycke. Förr i tiden fanns det inte så många banker ute på landet i provinserna. Då passade guldsmycken som en utmärkt handelsvara. Guldsmyckena kunde lätt bytas till kontanter igen när som helst. Även idag är det mycket vanligt att Thailändare investerar i Thai Baht guldsmycken som de sedan kan växla in till kontanter om det skulle behöva.

Bangkok är naturligtvis en bra plats att köpa sitt Thai Guld. Yaowarat Road, huvudgatan i Chinatown Bangkok har mängder med guldaffärer och guldsmeder.

Guldfakta:

Aktuellt Guldpris

 

Kemiskt tecken: Au
Kemisk serie: Ädelmetaller
Atomnummer: 79 
Atommassa: 196,9665 u
Densitet: 19,32 g/cm³
Smältpunkt: 1064 C°
Kokpunkt: 2807 C°

Thai Guld - Guld från Thailand