Strandhyddor - Michaels hemliga guide


Michael's hemliga guide

strandhyddor i ThailandNy guidebok

Om du gärna vill resa och uppleva fantastiska stränder och vacker natur precis utanför dörren, med goda chanser att få ha stranden (nästan) för dig själv, bo enkelt men inte dåligt och om du kan klara dig utan pool, air condition, diskotek och shopping i närheten, så kan du lugnt läsa vidare.

Michael Fjording och hans familj har rest till Thailand i många år och har alltid försökt att hitta de där små okända resorten, där man kan hitta alla ingredienser till sitt egna tropiska paradis och dessutom till ett rimligt pris.

När de har kommit hem från deras resor blir de bemötta med nyfikenhet och stort intresse från vänner och bekanta, som gärna vill veta mer om de ställen de har varit på. En del av dem har redan gett sig ut på egen hand och alla har kommit hem och varit väldigt begeistrade. Därför har det varit helt naturligt för Michael Fjording att skriva en guidebok om strandhyddor, så det blir lättare för ännu fler att resa ut på egen hand och uppleva en helt annan sida av Thailand än den man upplever på charterresorna. Kort sagt så kan du genom denna guidebok finna vägen till den dröm som resebyråerna försöker att sälja, men som de sällan kan leverera.

strandhyddor i ThailandVarför Strandhyddor i Thailand?

Det finns många som tycker att en resa till Kambodja, Vietnam, Laos eller Myanmar (Burma) är mer exotiskt. Men om exotiskt betyder en hydda i strandkanten, ja, då ska du helt klart välja Thailand. De andra länderna har nämligen inte alls lika stort utbud av den typen av resorts som vi fokuserar på här. De flesta resorts i grannländerna är antingen mycket primitiva eller rena lyxresorts. De riktigt intressanta resortsen är sedan länge upptäckta av det stora antalet backpackers i de ovan nämnda länderna. Dessutom kan man inte bortse från det faktum att stränderna helt enkelt är bättre i Thailand.

Enkelt att resa i Thailand

Om du inte har rest på egen hand i Asien förut, så är Thailand det bästa stället att börja på. Man kan klara sig överallt med engelska, alla är väldigt hjälpsamma, man blir inte lurad och landet har ett väldigt välutvecklat transportsystem med bussar, tåg och båtar / färjor. Om du bara är inställd på att uppleva världen så är det inte någon förutsättning att du ska ha rest på egen hand förut. Vägen till strandhyddorna är öppen för alla som gärna vill uppleva dessa underbara platser.

Läs mer om guideboken här: www.strandhyddor.se

Text och bild : Michael Fjording