Handla och köpa i Thailand - Shoppa


Handla i Thailand - Shopping

shopping i Thailand

Thailand är paradiset för de som gillar att handla. Här finns i allt och lite till. Det svåra är nog att behärska sig så man inte handlar mer än man kan bära hem. Priserna är ju faktiskt skrämmande låga.
När man går runt i Thailand på olika marknader är det givet att man skall pruta. Det är endast i varuhusen och en del affärer som har fasta priser.


Köpvärda saker i Thailand

Det mest köpvärda sakerna i Thailand är Thailändskt tyg, skräddarsydda kostymer och kläder, guld, hantverksprodukter, rubiner, safirer och handgjorda smycken. Läs mer om guld från Thailand.

Tips och shopping råd

Att pruta är en konst och det är mycket upp till dig själv och handlaren att komma fram till ett pris som ni båda är nöjda med. Normalt sett så brukar det gå ganska bra att kunna pruta ca 30-50 % av utgångspriset. Kom dock ihåg att aldrig tappa humöret utan ha alltid ett leende så går oftast köpet bra.

Bra att veta är också att det är förbjudet att föra ut Buddha avbilder av alla slag (även kopior). Om du nu måste ha med en Buddha staty, tavla eller något liknande så kan man faktiskt söka tillstånd hos Department of Fine Arts och få en slags licens för detta. Detta tillstånd kan dock ta sin lilla tid att få. För mer information om detta kan ni kontakta Bangkok National Museum tel: +662-224 1370.

Försök att tacka nej till alla som försöker guida er till butiker och liknande. Dessa har oftast provision och det slutar med att du får betala för mycket för dina varor.

Skulle ni vilja handla mycket så finns det vissa ställen eller fraktkontor som kan åta sig att skicka hem dina saker. Allt går att lösa om man vill.

När ni vistas på platser med mycket folk som exempelvis marknader, så se upp med ficktjuvar. Detta är inget stort problem men när väldigt mycket folk samlas på ett ställe så kommer även ficktjuvarna.

Shopping i Bangkok - Chatuchak marknad

Chatuchak helg marknad

Bangkok är naturligtvis platsen för Thailands största marknad. Suan Chatuchak som marknaden heter har ca 250,000 besökare och tar upp en yta på hela 112,000 km². Marknaden har öppet Lördagar och Söndagar mellan 09:00-18:00 och besökarna spenderar ca 30,000,000 THB per dag. Fredagar är marknaden bara öppnen för grossister.
Chatuchak är trots dess storlek faktiskt väl skyltad och har till och med färgindelade områden för olika produkter, allt för att underlätta. Visserligen är den ganska svårorienterad ändå. Den är ju trots allt så ofantligt stor. Kartor till marknaden finns dock att köpa vilket är att rekommendera.
På Chatuchak marknaden hittar man allt man kan önska sid och lite till. Här finns allt från kläder, tyger, hantverk, konstverk, mat, växter, smycken, antikviteter och mycket mer.

Ta sig till Chatuchak

Chatuchak ligger på Paholyothin Road nära den norra bussterminalen. Hit tar man sig smidigast antingen med tunnelbanan som stoppar inne i marknaden på Kamphaeng Phet station eller med BTS skytrain och Mo Chit station.

Damnoen Saduak - Floating market i Bangkok

Är man i Bangkok Thailand så är det nästan ett måste att besöka den välkända flytande marknaden.
Börja med att gå upp tidigt och förbered dig på en dag med svett, prutande och mycket skoj. Marknaden öppnar kl. 05:30 och stänger ca 23:00. Den bästa tiden att besöka marknaden är mella 06:00 och 08:00 innan alla busslaster med turister dyker upp.

Ett tips är att hyra en båt med förare. Då kan ni åka runt och se marknaden på ett helt annat sätt och även se flodhusen. Att hyra båt med förare kostar ca 150 THB för en timma.

Bilder och fakta om floating market hittar du här»

Erawan i Bangkok

Erawan shopping mall

Erawan köpcenter i Bangkok är på 5 våningar och täcker hela 13,000 m². Erawan är kanske Bangkoks exclusivaste köpcenter och här finns butik efter butik med märkeskläder, kosmetica från välkända tillverkare och allt du kan önska dig. Erawan innehåller också restauranger som serverar mat och rätter från hela 14 olika länder. Detta är ett hett tips om ni gillar att shoppa. Erawan hittar ni på 494 Ploenchit Road, Bangkok 10330. Tel nr: 662 250 7777 Fax: 662 250 7788 Websida: www.erawanbangkok.com


Varuhus i Bangkok

The Mall Department Store Robinson Department Store

Ngam Wongwan
Thapra
Bangkapi
Bang Khae
Ramkamhaeng
Bangkae

Bangrak
Ratchadapisek
Sapanmai
Ladya
Sukhumvit

Big C Central Department Store

Ratchadamri
Cheang Wattana
Rama 2
Rattanathibet
Ratburana
Wongsawang
Bangpli

Bangna
Pinklao (2)
Rama 3
Ramindra
Lat Phrao
Chidlom
Lat Phrao
Pinklao
Silom Complex

Future Park Imperial Department Store

Future Park Rangsit (1)
Future Park Rangsit (2)
Future Park Bang Khae

Imperial Samrong
Imperial Lat Phrao

Lotus Carrefour

Si Nakarin
Rama 4
Chaeng Wattana
Sukhumvit
Bang Khae
Secon Square
Secon Square (1)
Secon Square (2)

Srinakarin
Suwintawong
Bangyai
Rangsit
Ramindra
Phetkasem
Sukapiban 3
Chaeng Wattana
Rama 4
Rattanathibet

Fashion Island  

Fashion Island (1)
Fashion Island (2)
Fashion Island (3)

 
Andra varuhus och affärer

Siam Square
Welma Market (Prapradaeng)
Silom Complex
Mahboonkrong MBK
Center One
SCB Park
Paholyothin Place
The Royal Thai Air Force Co-operation
Land and Tower
Erawan Bangkok

Grand China Yaowarat
Jusco Rattanathibet
Sogo (Amarin Plaza)
The Old Siam
Diamond Square
Pata Pinklao
Fortune Town
Forum Ratchada
World Trade Center

Shoppa i Thailand - handla på marknader - shopping