Stränder i Koh Samui - Hitta din favorit strand - Sandstränder - beach - beaches


StrÄnder i Koh Samui

Stränder i Koh Samui

Det finns många fina stränder i Koh Samui och det är inte lätt att välja. Vi har skrivit lite kort om varje strand i Koh Samui så att ni ska få en liten uppfattning om varje strand.
Stränderna står beskrivna i bokstavsordning.

Stränder i Koh Samui Thailand

» Ao Thong Takian - Silver Beach » Chaweng Beach
» Ao Thong Yang Beach
» Choeng Mon Beach
» Bang Kao Beach » Hua Thanon Beach
» Bang Po - Bang Tai » Lipa Noi Beach
» Bang Rak Beach - Big Buddha Beach » Mae Nam Beach
» Bo Phut Beach » Taling Ngam Beach
»Lamai Beach » Thong Krut Beach

Ao Thong Takian

Ao Thong Takian är en fin liten strand som ligger belägen mellan de 2 större stränderna Lamai Beach och Chaweng Beach. Ett utmärkt val om man vill ha det nära till utelivet och ändå lite avskillt.

Ao Thong Yang Beach

Ao Thong Yang Beach ligger på västra sidan av Koh Samui och är inte så populär då den inte är lika "fin" som de övriga stränderna på Koh Samui. Det finns dock boende att hyra är ändå.

Bang Kao Beach

Bang Kao Beach ligger på södra delen av Koh Samui mella Laem Set och Laem So några km från huvudvägen.

Bang Po - Bang Tai

Bang Po är en lung och fin strand med bra ställen som erbjuder boende. På ena sidan om stranden finns ett korallrev vilket gör det trevligt att även snorkla förutom att sola och bada. Bang Po hittar du om man kör nord väst på Koh Samui. Stranden är ca 4 km och ligger mellan Nathon och Maenam.

Bang Rak Beach

Bang Rak Beach är mest känd som Big Buddha Beach och ligger nord öst på Koh Samui. Namnet Big Buddha Beach kommer efter den 19 meter höga Budha staty (Phra Yai) som finns här. Även om Big Buddha Beach ligger ganska nära flygplatsen upplevs inte detta som störande. Stranden är helt okej och vattnet ganska lungt.

Bo Phut Beach

Bo Phut Beach är ca 3 km lång och ligger mellan Maenam Beach och Big Buddha Beach. Om man är ute efter ett lite lugnere ställe är detta rätt plats. Här finns dock en del Cafeér, restauranger, dykshoppar och utflykts företag. På Bo Phut finns även en pir där speedbåtar kan lägga till. Dessa brukar ta sina turer till Koh Phangan, Koh Tao, Koh Nang Yuan och Angthong National Marine Park. Stranden är fin och inbjuder till mycket sol och bad.

Chaweng Beach

Chaweng beach är enligt många den bästa stranden med sin vita finkorniga sandstrand. Chaweng är också den största och populäraste stranden på Koh Samui. Här finns allt man kan önska sig såsom restauranger, affärer, internet, dyk shoppar, barer, diskotek och mycket mer. Längs med hela stranden finns det mängder med hotell och bungalows. Vi har de bästa utvalda hotell och boende i Chaweng Beach och du har möjlighet att boka här»

Choeng Mon Beach

Choeng Mon Beach är med sina 250 meter en av de minsta stränderna på Koh Samui. Denna strand hittar du nord öst på Koh Samui. Detta är en liten pärla då stranden är fin och lungn samtidigt som den har restauranger och barer. Vill man ha mer är det inte så långt till Chaweng Beach. Här finns även mycket mysiga boende möjligheter som ni smidigt kan boka genom oss. Läs mer / Boka »

Hua Thanon Beach

Hua Thanon ligger på den sydöstra sidan av Koh Samui och är en ganska lång strand med fina badmöjligheter.

Lamai Beach

Lamai bech är den näst största turist stranden efter Chaweng Beach. Här finns det mesta som finns på Chaweng fast inte lika mycket. Du kan hitta barområden, restauranger, affärer, diskotek mm. SJälva stranden är en av de finaste på Koh Samui med sina granit stenar och vita finkorniga sand. Lamai Beach ligger söder om Chaweng Beach.

Lipa Noi Beach

Lipa Noi Beach lämpar sig mycket bra för barn då den är väldigt långgrund och inte har några korallrev. Stranden ligger ganska nära färjepiren där färjorna kör till och från fastlandet.

Mae Nam Beach

Mae Nam Beach är ca 4 km lång och kantas av pinjeträd och kokospalmer. Detta är en perfekt strand då man vill ta det lite lungare.Framför stranden ligger också Wat Na Phalan. Visa hänsyn om ni tänkt sola och bada här. (Sola inte toppless). Mae Nam Beach erbjuder också en hel del boende som ni med fördel kan boka här»

Taling Ngam Beach

Taling Ngam Beach ligger på den västra delen av Koh Samui. Boende finns att boka här»

Thong Krut Beach

Thong Krut Beach ligger på södra delen av Koh Samui. Boende finns att boka här»

Stränder på Koh Samui

Stränder på Koh Samui

 

Stränder i Koh Samui Thailand - Sandstränder - strand - beach - beaches