Stränder i Koh Samet - Hitta din favorit strand - Sandstränder - beach - beaches


StrÄnder i Koh Samet

Strand guide Koh Samet

Precis som på så många platser i Thailand finns det fina stränder på Koh Samet och det är inte alltid lätt att välja. Vi har skrivit lite kort om varje strand i Koh Samet så att ni ska få en liten uppfattning om varje strand.
Stränderna står beskrivna i bokstavsordning.

Stränder i Koh Samet Thailand

» Ao Cho Beach
» Ao Pai Beach
» Ao Hin Kok Beach
» Ao Phrao
» Ao Karang
» Ao Phutsa Bay
» Ao Lukyon Beach » Ao Thian Beach
» Ao Noi Na
» Ao Tubtim - Thapthim
» Ao Nuan Beach
» Ao Vong Duan
  » Hat Sai Kaew Beach

Ao Cho Beach

Ao Cho Beach ligger bara Ao Wong Deun. Stranden delas av i mitten av piren som tar emot färjetrafiken från Ban Phe. Stranden passar utmärkt att bada på och piren gör det lite extra roligt att hoppa från.

Ao Hin Kok Beach

Ao Hin Kok Beach delas av från Hat Sai Kaew av en staty föreställande en sjöjungfru. Stranden är ca hälften så stor som Hat Sai Kaew men är minst lika fin och trevlig att sola ocj bada på. Denna strand är också känd för sina underligt formade stenpartier. Stranden har restauranger och boende att hyra.

Ao Karang

Ao Karang ligger söder på Koh Samet. Här finns fina utsiktsplatser och mycket bra restauranger som erbjuder underbar havsmat.

Ao Lukyon Beach

Ao Lukyon Beach ligger på Koh Samet´s nordöstra del. Denna strand har en hel del steniga patier men går ändå bra att bada på. Se bara upp för starka strömmar. Stranden är annars lung och har en behaglig atmosfär.

Ao Noi Na

Ao Noi Na ligger ganska norr på Koh Samet och inte så väldigt långt från Hat Sai Kaew. Stranden är mycket lugn och är det perfekta stället att bara slappa på.

Ao Nuan Beach

Ao Nuan Beach ligger i mitten på den östra sidan av Samet. Stranden är lite avskillt och är ett bra val om man vill vara ifred.

Ao Pai Beach - (Ao Phai)

Ao Pai Beach ligger väldigt nära den populära stranden Sai Kaew Beach vilket gör att även Pai Beach är full av turister. Stranden har några steniga partier men passar utmärkt för solbadande. Vill man ge sig ut och simma bör man se upp då det finns starka strömmar. Dessa är dock markerade med rödflagg.

Ao Phrao

Ao Phrao är en sandstrand långt borta från nattliv och rörelse. Här är lugnt och passar bra för solande och badande.

Ao Phutsa Bay

Ao Phutsa Bay ligger också på nordöstra sidan av Koh Samet. Denna stranden lockar till sig folk som vill ha det lugnt och komma bort från allt. Med den fina sanden och det klara varma vattnet så finns det inget som kan hindra mig från ett avslappnade solbad.

Ao Thian Beach (Candlelight Beach)

Denna bukt delar sig i två stränder av en klippa. Här är väldigt lugnt och det finns inga tecken på speed boat´s eller andra aktiviteter.

Ao Tubtim Beach

Tubtim är ett romantiskt ställe med 2 små bukter bredvid varandra. Stranden har ganska mycket berg men också sina fina partier med sand.

Ao Vong Duan

Denna strand är den näst största efter Hat Sai Kaew. Här finns också allt man kan önska sig. En underbar strand med många möjligheter till boende och inbjudande restauranger.

Ao Wai

Ao Wai beach ligger på gångavstånd med Candlelight Beach. Denna fina sandstrand har skuggande kokosträd som ger en aning skugga. Ett bra val för sol och bad, men se upp för speed båtarna.

Hat Sai Kaew Beach - Had Sai Kaeo (Crystal Sand Beach)

Hat Sai Kaew är den största och populäraste av stränderna på Koh Samet. Den är ca 1 km lång och 30 meter bred. Här finner ni också det mesta såsom mängder med boende och restauranger.

Stränder på Koh Samet

Stränder på Koh Samet

Stränder i Koh Samet Thailand - Sandstränder - strand - beach - beaches