Stränder i Phuket - Hitta din favorit strand - Sandstränder - beach - beachesStrÄnder i Koh Phuket

Stränder i Phuket

Det finns många stränder i Phuket och inte alla stränder är lätta att hitta eller upptäcka. Vi har skrivit lite kort om varje strand i Phuket så att ni ska få en liten uppfattning om varje strand.
Stränderna står i bokstavsordning.

Stränder i Phuket Thailand

» Ao Sehn Beach » Laem Singh Beach » Patong Beach
» Bang Tao Beach
» Layan Beach » Rawai Beach
» Chalong Bay » Mai Khao Beach » Relax Bay
» Freedom Beach » Nai Harn Beach » Sai Kaew Beach
» Kalim Beach » Nai Thon Beach » Sing Cape
» Kamala Beach » Nai Yang Beach » Surin Beach
» Karon Beach » Nakalay Beach » Yanoi Beach
» Kata Beach » Nui Beach  
» Kata Noi Beach » Pansea Beach  

Ao Sehn Beach

Denna lilla strand passar utmärkt för pickning och avkoppling. Ao Sehn beach ligger Nord väst om Nai Harn Beach och är inte så lätt att hitta. Stranden är inte så mycket folk på och det finns även en hel del sten och berg här.

Bang Tao Beach

Bang Tao Beach är en av Phukets längsta stränder och här ligger också ett stort hotell komplex med golfbanor och annat som tar upp en stor del av Bang Tao. Det finns ändå en hel del andra ställen som erbjuder logi. Här på Bang Tao Beach hittar ni mängder med restauranger, resebolag och andra turistinriktade företag. Bang Tao ligger norr om Surin Beach.

Chalong Bay

Chalong Bay ligger skyddat från starka vindar vilket har gjort att många båt utfärder startar här. De restauranger som ligger på Chalong Bay är mycket populära speciellt på eftermiddagen då utflyktsbåtarna kommer tillbaka. Chalong Bay ligger på södra sidan av Phuket.

Freedom Beach

För att ta sig till denna privata strand måste du ta en longtaibåt från Phuket Beach. Ägaren tillåter att folk kommer hit men bara om man inte anländer med en jetski. På Freedom Beach hittar du också en restaurang och solstolar. De underbara korallreven utanför inbjuder till snorkling och den vita fina sandstranden till perfekt sol och bad. (Denna strand är min egna lilla favorit.)

Kalim Beach

Kalim Beach ligger granne med Patong Beach. Bara några små berg delar stränderna åt. Här finns mycket korallrev och vid lågvatten kan man till och med gå ut på reven. (Glöm inte skorna då reven kan vara väldigt vassa). Under sommar månaderna när monsun vindarna når Kalim Beach passar många på att surfa.

Kamala Beach

Kamala Beach är döpt efter en muslimsk fiskeby norr om Patong. Stranden är ca 2 km lång och ligger inte långt från Phuket Fanta Sea. Det är den perfekta stranden om man vill komma bort från allt. Det finns dock inte några palmer som skyddar mot solen. Men det jobbet får parasollen ta hand om.

Karon Beach

Karon Beach är ca 3 km lång och den näst största av turiststränderna i Phuket. På bergskammen strax bakom stranden finns stora och många hotellkomplex. Här finns i princip allt såsom restauranger, barer, små affärer, rese och utflyktsföretag. Stranden är mycket populär men man bör se upp med de starka strömmarna som kan finnas under regnperioden.

Kata Beach

Kata beach är också mycket populär och är Phukets tredje turiststrand. Här finns också allt och i alla prisklasser. Att hitta boende i alla prisklasser är inte svårt här. Kata Beach är en ganska bred och kurvig strand och ligger söder om Karon Beach.

Kata Noi Beach

Kata Noi Beach ligger söder om Kata Beach och passar utmärkt om man vill komma bort från allting. Dock finns det en del hotell och boende att boka här. Kata Noi Beach är också hemmet för fina fiskar och vackra korallrev.

Laem Singh Beach

Laem Sing Beach ligger lite gömd och är lätt att köra förbi om man kör mot Surin Beach. För att komma ner till Stranden tar man en promenad ner för en brant stig eller trappa beroende på vilken sida av stranden du går ner på. Stranden är underbar och det finns små restauranger som serverar både mat och dryck. Under sommarmånaderna kan det dock bli höga vågor att se upp med.

Layan Beach

Layan Beach ligger på norra delen av Bang Tao där dessa delas av en liten flod och lagun. Denna strand är populär bland bergsklättrare och fågelskådare.

Mai Khao Beach

Mai Khao Beach är hem för havssköldpaddorna som kommer hit för att lägga ägg. Stranden är nästan folktom och tillhör också Sirinat national park.

Nai Harn Beach

Nai Harn Beach är en populär strand som locker till sig badgäster. Här finns tillgång till kafé och restauranger där du kan mätta din hunger med utsökta rätter. Nai Harn Beach ligger beläget norr om Phrom Thep Cape.

Nai Thon Beach

Nai Thon Beach ligger beläget mellan Bang Tao Bay och Nai Yang Beach. Stranden passar utmärkt för simmning och på den södra delen an stranden finns fina korallrev som lockar till snorkling. Stranden är ca 900 m och man behöver inte vara rädd för att trängas med andra.

Nai Yang Beach

Nai Yang Beach ligger i en lång och kurvig bukt och är även hemmet för national parkens kontor. Här finns många fina korallrev som är hem för ett antal fiskarter. Även havssköldpaddorna kommer hit för att lägga ägg. Dessa har dock minskat drastiskt i området. Här finns också fina första klass hotell att boka.

Nakalay Beach

Nakalay Beach ligger endast 5 minuter från Patong och är perfekt för de som vill ha lung och ro men ändå nära till Patong. Hela stranden upptas av 2 stora hotellkomplex. Thavorn Beach Bungalow och Thavorn Beach Village & Spa.

Nui Beach

Nui Beach är nästan folk tom på grund av dess avlägsna plats. Hit kommer man först genom några hundra meter av kokosnöts plantage och sedan en frisk promenad på ca 2 km genom skog och berg. Tar man sig väl hit kan man oftast få vara i fred. Stranden är underbar och passar perfekt för sol och bad.

Pansea Beach

Pansea Beach är en exklusiv strand där det för tillfället bara finns 2 hotell. Till stranden kommer man bara genom Chedi Phuket hotell men eftersom alla stränder på Phuket är ofentliga så kommer man igenom. Det andra hotellet på Pansea är Amanpuri vilket är ett lyxhotell i världsklass.

Patong Beach

Patong Beach är ca 4 km lång och är Phukets störtsa turist strand. Patong Beach var från början en liten fiskeby som nu har förvandlats till en av Phukets turist städer. På Patong kan man hitta precis allt. Här finns ett uteliv som slår de flesta platser i Thailand och Patong är som gjort för att locka till sig alla sorters turister.
Stranden är helt okej att sola och bada på men det finns en risk att du kanske blir störd med jämna mellanrum då försäljare älskar att väcka en när man precis slumrat till.

Rawai Beach

Rawai Beach ligger väster om Chalong Cirkel och är helt okej att bada på. Här finns hotell och boende att boka och många restauranger. Även en hel del utflykter till närliggande öar startar härifrån.

Relax Bay

Denna strand tillhör Le Meridien Phuket Beach Resort och ligger belägen mellan Patong Beach och Karon Beach.

Sai Kaew Beach

Sai Kaew Beach ligger norr om Mai Khao Beach och ser ut ungefär som Mai Khao Beach.

Sing Cape

Sing Cape kommer man till om man följer skyltarna från ingången till Surin Beach. Sing Cape lär bara ca 100 m lång men erbjuder en underbar strand. På högsäsong kan det finnas tillfälliga försäljningsstånd som erbjuder förfriskningar och tilltugg.

Surin Beach

Surin Beach ligger norr om Kamala och är hemvisten för Phukets första golfbana. Surin Beach är en fin strand som också många Thailändare gillar att besöka. Här finns en hel del hotell och boende att hyra och även många små strand restauranger erbjuder mat och dryck. Surin Beach är också det perfekta stället om man vill se på en fantastisk solnedgång. Dock ska man ta det försiktigt med badandet under regnsäsong då det kan gå mycket höga vågor här.

Yanoi Beach

Inte många känner till Yanoi Beach men denna lilla strand passar utmärkt att simma och snorkla på. Tanoi Beach hittar man söder om Nai Harn Beach.

Stränder på Phuket

Stränder på Phuket

Stränder i Phuket Thailand - Sandstränder - strand - beach - beaches