Fakta om Phi Phi - SevärdigheterGuide och turist attraktioner på Phi Phi


Fakta Guide och SevÄrdigheter pÅ Koh Phi Phi

Phi Phi hamn

Koh Phi Phi ligger belägen mellan Krabi och phuket. Hit kommer man enklast med båt från antingen Phuket, Krabi eller Koh lanta. Väl framme så kommer ni troligen att lägga till vid Ton Sai Bay som fungerar som en ankomst och avresehamn på ön.

När man säger Phi Phi öarna så menar man oftast Phi Phi Don eller Phi Phi Leh. Phi Phi Leh är mest känd som ön där filmen The Beach spelades in med Leonardo di Caprio. Det skall tilläggas att filmbolaget fick mycket kritik för att ha förstört koraller och annan växtlighet på ön. Andra öar som ingår i Phi Phi är Bida Nok, Bida Noi och Bamboo Island.

Phi Phi HotelNär man anländer till Phi Phi ser man Phi Phi hotel. Hotellet ligger bara ca 100 meter från Phi Phi Pier.
Se alla hotell här.

Efter tsunamikatastfofen har man bestämt att begränsa antal besökare på Phi Phi samtidigt. Detta för att iallafall rädda ön från den mänskliga turistkatastrofen.

Vad gäller fordon så finns det inga här. Detta gör bara att det blir roligare titta och handla här. Priserna är visserligen inte de billigaste men det är ändå ett nöje att strosa omkring och titta.

Högsäsongen varar från Oktober till Mars och då ligger temperaturen runt 28 behagliga grader. Under sommarmånaderna kan det komma en del skurar. Dessa skurar varar inte länge förrän solen tittar fram igen. Temperaturen under sommarmånaderna ligger mellan 32 - 34 grader.

När man är på Phi Phi är det en upplevelse att se och prova alla de stränder som finns här. Dels för att de är de bästa som man kan hitta och dels för att det inte finns så mycket annat att göra här förrutom att shoppa.


karta över Koh Phi PhiDe stränder som finns på koh Phi Phi är:
- Lo Bakao
- Long Beach
- Laem Tong
- Lo Dalam Bay
- Hat Laem Tong
- Hat Ranti

 

 

 

 

 


Rekommenderade hotell i Koh Phi PhiFakta om Phi Phi - SevärdigheterGuide och turist attraktioner på Phi Phi