Overstay Thailand


Overstay i Thailand

Overstay menar att du har stannat längre i Thailand än du får enligt ditt visa. Det maximala bötesbeloppet för detta är för närvarande 20000 THB och om man har barn med så behöver de endast betala böter om de är över 7 år. Overstay är ett lagbrott och bör undvikas då det även står stämplat i ditt pass att du har overstay vilket kan betyda mer frågor nästa gång du kommer tillbaka till Thailand.

Böter för Overstay

För varje dag du stannat för länge så gäller 500 THB böter / dag med undantag för första dagen som är gratis. Ex. har du stannat 4 dagar längre än ditt visa tillåter så kommer du att få 1500 THB i böter. Böterna betalas vanligtvis på flygplatsen annars kan de betalas på Immigration Detention Centre. Max 20000THB.

Betalar du böterna och kan visa upp en biljett ut ur Thailand så är det oftast inga större problem.

Immigration Detention Centre

Har du overstay på mer än 40 dagar kan du ha otur att föras till Immigrationsverket för utfrågning. Här blir du då placerad i Immigration Detention Centre innan du kan ta dig ut ur landet. Har du väl hamnat i Immigration Detention Centre så behöver du nästan alltid hjälp av en vän, familj eller ambassaden för att ordna med biljetten hem. Vidare ska sägas att man INTE vill hamna på Immigration Detention Centre då detta närmast beskrivs som helvetet. Det kan också hända du du blir stoppad av polis i Thailand som ber att få se på passet. När han ser att du har overstay och inte en glitig returbiljett kan du också bli förd till Immigration Detention Centre.

Man kan sammanfatta overstay med:

Om du stannat för länge så ordna genast en biljett hem som du kan visa upp och betala böterna. Blir du tagen av polisen i Thailand och stannat för länge och inte kan visa upp en giltig returbiljett hem så kommer du med all sannorlighet att föras till Immigration Detention Centre, och dit vill du inte komma.

Do Not Overstay in Thailand