Stränder i Koh Lanta - Hitta din favorit strand - Sandstränder - beach - beachesStränder i Koh Lanta

Strand guide Koh Samet

Koh Lanta har en del fina stränder även om inte alla är lika välbesökta. Vi har skrivit lite kort om varje strand på Koh Lanta Yai så att ni ska få en liten uppfattning om varje strand.
Stränderna står beskrivna i bokstavsordning.

Stränder i Koh Lanta Thailand

» Klong Dao Beach » Klong Nin Beach
» Pra Ae Beach (Long Beach) » Ba Kan Tieng Beach
» Klong Kong Beach » Andra stränder på Koh Lanta

 

Klong Dao Beach

Klong Dao Beach ligger på den västra sidan av Koh Lanta och är den populäraste stranden på ön. Stranden är väldigt långgrund vattnet är lungt med bara små vägor och nästan inga strömmar. Längs med stranden det mesta såsom små affärer, restauranger, cafeér, boende och även de 2 Svenska grundskolorna. Här finns de flesta hotell och bungalows. Du kan läsa mer och boka ditt boende här»

Long Beach

Pra Ae Baech är den längsta stranden på Koh Lanta och mäter nästan 4 km på längden. Här ser man inte lika mycket barnfamiljer som på Klong Dao Beach kanske på grund av att den inte är lika långgrund som Klong Dao. Längs med stranden hittar man också ett stort urval av små och stora hotell, bungalows och guesthouses.

Klong Kong Beach

Klong Kong är en mysig strand som är ca 2 km lång. Denna strand är mycket lungn och hit kommer man först och främst för att slappna av och komma bort från allt liv. Det finns dock några boende alternativ även här, men till största delen bara mindre familjeägda ställen.

Klong Nin Beach

Denna strand är också mycket lugn. Klong Nin Beach erbjuder en fin vit sandstrand, bra möjligheter för snorkling och en lung atmosfär. Det är konstigt att inte fler barnfamiljer hittar hit. Stranden har också en hel del boende alternativ att välja mella och de allra nödvändigaste sakerna finns här.

Ba Kan Tieng Beach

Ba Kan Tien Beach ligger söder på Koh Lanta och är en mycket vacker strand med vita fina korn, blå grönt hav och tropiska träd. Inte mycket turister hittar hit men ett begränsat utbud av boende finn ändå här.

Övriga stränder på Koh Lanta

Andra mindre och inte så välbesökta stränder på Koh Lanta är Bam Boo Bay (Ao Mai Pai), Ao Nui Beach (svårframkomlig) och Nationalparkens strand (Sydligaste).

Koh Lanta stränder

Stränder på Koh Lanta

Stränder i Koh Lanta Thailand - Sandstränder - strand - beach - beaches