Stränder i Koh Tao - Hitta din favorit strand - Sandstränder - beach - beaches


StrÄnder i Koh Tao

Koh Tao Beaches

Precis som på så många platser i Thailand finns det fina stränder på Koh Tao och det är inte alltid lätt att välja. Vi har skrivit lite kort om varje strand i Koh Tao så att ni ska få en liten uppfattning om varje strand.
Stränderna står beskrivna i bokstavsordning.

Stränder i Koh Tao Thailand

» Aow Leuk
» Lighthouse Bay
» Chalok Baan Kao Beach » Mae Haad Beach
» Haad Sai Daeng Beach » Mango Bay
» Hin Wong Bay » Rocky Bay
» Jansom Bay » Sairee Beach
» Koh Nang Yuan Island » Sai Tong Beach
» Laem Thian » Tanote Bay

Aow Leuk

Aow Leuk som också kallas för Deep Water Bay är ca 200 meter lång. Denna strand passar för snorkling och sanden här är kritvit. Nuförtiden finns det en väg ner till stranden vilket underlättar att ta sig dit. Väl värt ett besök.

Chalok Baan Kao Beach

Chalok Baan Kao ligger belägen på södra delen av Koh Tao. Denna underbara strand är mest känd från Alex Garland's film "The Beach" och är en av de mest populära stränderna på Koh Tao. Denna strand ligger ganska skyddad från vindar och vågor och passar bra för barnfamiljer.

Haad Sai Daeng Beach

På södra Koh Tao hittar ni Haad Sai Daeng. Denna strand är en del av Rocky Bay och passar utmärkt för sol och bad. Här finns också en hel del boende att boka.

Hin Wong Bay

Denna strand tar man sig endast fram till genom en fyrhjulsdriven bil men det finns faktiskt boende att boka även här. Stranden ligger vid en underbar bukt och erbjuder fin snorkling med aktivt marint liv och glada färger. Detta är ett bra ställe för att komma bort ifrån allt.

Jansom Bay

Jansom Bay passar sig utmärkt för barnfamiljer då vattnet är väldigt lungt. Denna strand erbjuder också ett rikt marint liv med färgglada fiskar och kanske en chans till att få se en sköldpadda. Det finns tyvärr inte mycket boende att boka här.

Koh Nang Yuan Island

Koh Nang Yuan Island är egentligen 3 små öar som är samanbundna med stränderna. (Under lågvatten så kan man faktiskt gå mellan öarna.) Koh Nang Yuan Island ligger precis utanför Koh Tao och passar också bra för hela familjen då även dessa stränder har lungt vatten.

Laem Thian

Laem Thian också känd som Swimthrough City bland lokala dykare är det perfekta stället att dyka och snorkla på. Detta beroende på de många tunnlar och passager som finns under ytan. Här finns också en chans att du kan få se den ovanliga enhörningsfisken.

Lighthouse Bay

Denna strand kan endast nås genom båt eller kayak. Här är ett bra ställe för dyk och det finn till och med ett vrak från en 15 meter lång fiskebåt som skönk här år 2000.

Mae Haad Beach

Mae Haad Beach är ett ställe som faller de allra flesta i smaken. Här är vattnet lungt vilket gör stranden till ett bra ställe för barnfamiljer samtidigt som ni kan hitta olika restauranger, dykfirmor, affärer och bra boende här. Det är även här som båtarna från Koh Phangan och Koh Samui anländer.

Mango Bay

Mango Bay är döpt efter sina mango träd som växer på kullarna här. Hit kommer man bara med båt och många besökare är turister som kommer med dagsutflykter från Koh Samui. Denna strand passar för sol, bad och snorkling.

Rocky Bay

Denna fina strand passar för sol och bad. Det finns tyvärr inte mycket boende att boka här men ett tips är att ändå ta sig hit för att titta på den underbara solnedgången.

Sairee Beach

Denna strand är mycket populär bland alla turister. Stranden är ganska lång, vit och finkornig och solbandande är vanligt här. Här finns också ett stort urval av både restauranger och boende. Även dykningen är bra här då korallreven börjar endast ca 100 meter ut från stranden.

Sai Tong Beach

Sai Tong Beach ligger på södra delen av Koh Tao och boendet här är ganska utspritt vilket gör den bra för de som vill komma bort från allting.

Tanote Bay

Att ta sig till Tanote Bay är en spännande upplevelse i sig. Vägen går över Mount Koh Tao och erbjuder en fantastisk vy över öns östra kullar och dalar. På Tanote Bay finner ni också restauranger och en del boende. Denna strand passar fint för både sol, bad och snorkling.

Stränder på Koh Samet

Stränder på Koh Samet

Stränder i Koh Tao Thailand - Sandstränder - strand - beach - beaches