Fakta om Koh Chang- Sevärdigheter och turist attraktioner i Koh Chang


Fakta och Sevärdigheter i Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang Koh Chang ligger i provinsen Trat. Koh Chang är den tredje största ön i Thailand efter Koh Phuket och Koh Samui. Till ytan är Koh Chang ca 217 km² och till längden mäter den ca 30 km och till bredden nästan 14 km. Högsta punkten på Koh Chang är 744 meter och heter Khao Salak Phet.
Koh Chang som betyder Elefant ön har fått sitt namn efter öns utformning som liknar huvudet på en elefant.

Koh Chang tillhör Mu Ko Chang National Park är bara en av många små öar som tillhör Mu Ko Chang National Park.
Invånarantalet i Koh Chang är nästan 5 000 människor. Koh Chang ligger nära den Kambodianska gränsen och ca 75 % av ön är täckt med tropisk regnskog. Regnskogen på Koh Chang anses vara den bäst bevarade regnskogen i hela sydöstra asien.

Färjan till Koh ChangSmidigast tar man sig hit med flyg från Bangkok. Flygsträckan är ca 320 km och restiden är ca 45 minuter. Flyget går dagligen mellan Bangkok och Trat.

Från Trats flygplats tar man smidigast en minibuss till Koh Chang. Detta kostar ca 60:- och då ingår avgiften för färjan.

Vill man hyra en minibuss från Bangkok så kostar detta ca 5000 Bath och då ingår också avgiften för färjan.

Väg i Koh ChangOm man bor lite avsides eller om man vill köra runt själv på Koh Chang så är ett alternativ att hyra en moped (motorcykel) eller en bil. Ett råd är att bara köra själva om ni har kört förut i Thailand och vet vad ni gör. Vägarna på Koh Chang är nämligen inte de allra bästa och backarna är många och slingrar sig som en orm. Se också upp om det är blött ute då vägarna blir mycket hala.


Boendet i Koh Chang är lättast att hitta på västra sidan av ön.

Koh Chang - Grand LagoonaPlatser som Hat Sai Khao (Vit sandstrand) har en del boende att erbjuda.
Tourism Authority of Thailand har betytt en hel del för ön Koh Chang. Tack vare dom så har Koh Chang fått bland annat 3 stycken bilfärjor, elektrisitet tillmånga av byarna och asfalt på de flesta vägar.

Att hitta någonstans att bo här i Koh Chang är inte svårt.

Varje år dyker det upp nya gästhus, bungalows och hotell. De flesta ställen har bungalows med fläkt men det är inga problem att hitta rum med aircondition. Se hotell och bungalows i Koh Chang här.

Guidade utflykter kan bokas genom hotellen och vissa hotell erbjuder hyra av mountinbike och vattenskidor. Vill du prova åka Bananbåt så går det också oftast att ordna.

Koh Chang har naturligtvis jättefina stränder att erbjuda.

Had Sai Khao (Vit sandstrand) är en stor strand med vit timmglassand. Här kan man ofta se lokalbor komma och spela fotboll och vollyboll.
Huvudvägen går genom alla resorts, affärer, restauranger och barer.
Bang Bao Beach är en strand som är ganska svår att ta sig till. Väl här så är detta ett utmärkt ställe att simma, snorkla och fiska på.

Klong Prao Beach och Laem Chaiyachet är en annan lång strand med underbar vit sand. Här kan man hitta fina ställen att övernatta på. Fiskepiren nära Chaiyachet Cape är en utmärkt plats att se solnedgången på.
Than Ayom Beach ligger på östkusten av Koh Chang och har en mer lerig och klippig strand. Här ligger också Marine National Parks kontor. Than Ayom Beach ligger också nära Than Mayom Vattenfall.
Kai Bae Beach är en populär strand med flera stälen att boka sitt boende på. Doch så brukar det vara ganska fullbokat.

Klong Son Beach och Khor Khao Khard Bay
Nordväst om Koh Chang ligger denna strand. Detta är den första strand man kommer till när man gått iland och beger sig till öns Västra del. Denna vidsträckta strand bjuder på många kokospalmer och en fin vy.

Mer om stränderna i Koh Chang här »

Att hitta på något att göra i Koh Chang är knappast något problem.

Dykning i Koh ChangPromenader runt Koh Chang går utmärkt. Vill man gå runt hela ön tar det dock 3-5 dagar. Man behöver inte gå runt hela Koh Chang för att komma till fantastiska platser.

Det finns många fina vattenfall och utmärkta utsiktsplatser inom några timmars gångavstånd. Ett vattenfall som är värt ett besök är Klong Plu waterfall. Läs mer om Klong Plu waterfall här >

Dykning runt Koh Chang är också populärt. Vackra fiskar, magnifika korallrev och gamla båtvrak finns under ytan. Du kan boka tid för dykning på någon av dykfirmorna på ön.
Om du inte vill dyka så kanske du istället föredrar att snorkla. Snorkelturer finns och kostar ca 1000 bath för några timmar.

Koh ChangPå Klong Son ligger Ban Kwan Chang eller Klong Son Elephant Camp. Här kan man vara med och bada och mata elefanterna. Vill man gå på elefanttrekking går det också bra. Läs mer om elefanttrekking på Ban Kwan här >

Båtturer runt Koh Chang

Här finns möjlighet att paddla kanot eller kajak runt Koh Chang. Vill man åka båt så går detta också bra. Kanske en rundtur med en speed boat eller varför inte ta en tur med någon från ortsbefolkningen och åka med på dennes longtail båt?

Nedan finns användbara telefonnummer till olika myndigheter, sjukhus mm i Trat, Koh Chang.

Vädret i Koh Chang


Climate
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Dag(°C)
31 32 33 35 33 32 32 32 31 30 30 30
Natt(°C)
20 22 24 25 25 24 24 24 24 24 22 25
Soltimmar/dag
9 8 9 8 7 5 4 4 5 7 8 9

Karta över Koh Chang finns Här.


Rekommenderade hotell i Koh ChangSevärdigheter i Koh Chang - Dykning i Koh Chang - Stränder i Koh Chang - Hotell i Koh Chang