Hua Hin fakta och guide - Sevärdigheter och turist attraktioner i Hua Hin


Hua Hin Fakta Guide och Sevärdigheter

Hua Hin

I hela provinsen Prachuap Khiri Khan bor det knappt 500000 människor och i Hua Hin är det ca 85000 invånare.
Högsta berget i Hua Hin är ca 1336 m över havet och heter Khao Yai.
Hua hin ligger ca 280 km söder om Bangkok och är ett av Thailands ädlsta turistställen. Hit kommer man om man vill koppla av vid kritvita stränder och kristallklara vatten.

Karta - Hua Hin

1949 blev Hua Hin en del av Prachuap Khiri Khan provinsen och efter att järnvägen byggdes har Hua Hin blivit ett hett och populärt resemål för såväl inhemska som utländska turister.

Hua Hin ligger i provinsen Prachuap Khiri Khan ca 280 km söder om Bangkok.

 

 

 

Station - Hua Hin

Transporter till Hua Hin finns det gott om.

Till Hua Hin tar man sig antingen med flyg, buss, tåg, taxi eller bil. Flyg från Bangkok till Hua Hin tar ca 45 minuter och det går ca 4 avgångar per dag.
Vill man åka buss går detta också bra. Flera avgångar per dag och till mycket låga priser från Bangkok. Buss går också från Chumpon Provinsen, Surat Thani Provinsen, Phuket Provinsen och Krabi Provinsen.

Tågbiljetterna finns att köpa för mellan 50 - 200 THB beroende på vilken klass man vill åka i och resan tar ca 4 timmar. Läs mer om att resa i Thailand här.

 

 

Golf i Hua Hin

Palm - Hua Hin

Golf i Hua Hin

Hua Hin är den plats i Thailand som har tätast med golfbanor. Hua Hin har fortfarande internationellt sett inte blivit upptäckta som golf resemål. Detta fastän att green-feen och andra avgifter är en av de lägsta i hela världen. Även om det är väldigt billigt att spela golf här i Hua Hin så är underhållet av banorna och servisen perfekt. Minst 5 av golfbanorna håller internationell världsklass, så missa inte chansen att ta en golfrunda om du är i Hua Hin. Några av Hua Hins alla golfbanor är:

Royal Hua Hin Golf Course
Palm Hills Resort and Country Club
Hua Hin Seoul Country Club
Springfield Royal Country Club
Majestic Creek Country Club
Imperial Lake View

Koh Thalu - Hua Hin

Om man gillar att fiska så finns det 3 st öar utanför Hua Hin som är perfekta för detta.

Dessa öar heter Koh Thalu, Koh Sang, och Koh Sing. Hit tar man sig med en ca 20 minuter lång båtresa från Ban Pak Khlong ca 3 km öster om Bang Saphan.

Fjäril - Hua Hin

Den första fjärils och örtträdgård i Hua hin finner ni mitt emot Klai Kangwon Palace.

I fjärilsträdgården ( Butterfly Garden ) finns mängder med olika arter av fjärilar, orchider, fåglar och olika örter. Örtträdgården har öppet mellan 09:00 - 17:00 varje dag.

Hua Hin


Takiab Beach - Hua Hin

 

 

Hat Hua Hin är en 5 km lång strand med mängder med hotell och annat boende, allt från enkla rum till lyxiga hotellrum.

Hat Hua Hin passar utmärkt för all typ av vattensport såsom kite boarding, vattenskidor och surfing, även joggning, promenader, hästridning och olika strandspel är populära här.

Takiab Beach är en strand i Hua Hin som är ganska folktom. Denna strand passar bra till sol och bad och avsaknaden av trängsel är underbar.

Andra stränder som finns runt Hua Hin är Hat Khao Tao som ligger ca 10 km söder om Hua Hin.

Pran Buri är en annan strand som ligger ca 30 km söder om Hua Hin. Här finns också Pran Buri skogs park som upptar en stor del av Pran Buri.

Förutom stranden kan man tillbringa tid med någon marknad. I Hua Hin finns också en nattmarknad där du kan hitta nästa allt.

Park - Hua Hin

Sam Roi Yot National Park ligger ca 63 km söder om Hua Hin.

För att komma in till parken kostar det 200 THB. Här kan man få se olika fågelarter, en del fågelarter kommer hit mellan November till Februari. Andra sevärda saker i Sam Rai Yot parken är alla kalkstensberg som finns här och även olika svampar.

Hat Wanakon National Park

är an annan park i Hua Hin som ligger 23 kilometer från Prachuap Khiri Khan. Här finn boende att hyra och snorkla, simma och titta på fåglar är populära saker att göra. Också här på Hat Wanakon National park kostar det 200 THB för att komma in.

Hotell i Hua Hin

Om du ska åka till Hua Hin kanske du vill boka ditt boende innan du kommer hit. Det finns många olika varianter på boende här, allt från enkla rum och bungalows till 5 stjärniga hotell. Se våran hotellguide här.

Klicka for Hua Hin, Thailand Prognos

Rekommenderade hotell i Hua HinFakta och guide till Hua Hin - Sevärdigheter och turist attraktioner i Hua Hin