Golf i Thailand - Golfbanor och greenfee i Thailand


Golf och golfbanor i Thailand

Golf i Thailand

Golfen kom till Thailand för ungefär 100 år sedan och har blivit en av de populäraste sporterna i Thailand.


När Thailand ordnade sin första internationella golf tävling 1975 - World Cup så steg populariteten kraftigt för golf sporten i Thailand.

Kända namn som Robert Trent Jones Jr, Arnold Palmer, Nick Faldo, Jack Nicklaus och Gary Player och många fler har designat golfbanor i Thailand och idag så finns det över 200 st golfbanor här. Många av golfbanorna håller världsklass och Thailand har fått ett erkänt rykte att vara Asiens ledande golf land.

Thailands golfbanor är också unika med att du inte behöver ha något handikap för att få spela. Klimatet i Thailand gör att fairways och green återhämtar sig mycket fort.

Den bästa perioden att spela golf i Thailand är under den den svala perioden då det inte faller mycket regn. Även under de andra perioderna brukar man inte störas särskillt mycket då regnet oftast kommer lite på eftermiddagarna. Läs mer om vädret och klimatet i Thailand här.

Pattaya Golf

Golf i Thailand

Många golfbanor har nu så man kan boka boende i eller i närheten av golf anläggningarna. Exempelvis The Rose Garden Aprime Resort Hotell golf, Laguna Beach Resort i Phuket.

I och runt Pattaya ligger många fina golfbanor med hög internationell klass. Hit kan du åka och spela golf, utforska utelivet i Pattaya och besöka några av sevärdigheterna i Pattaya.

Pattaya är också det ställe som har flest golfbanor runt sig. Priserna och kostnaderna för golf i Thailand är:

Greenfee mellan 200 - 2000 THB
Caddy ca 200 + 200 (avgift + Dricks)
Golfbil ca 500 THB

Vi har listat upp alla golfbanor som vi vet om i Thailand och delat in dom i följande områden: