Giant Buddha i Phuket Thailand


Giant Buddha i Phuket - Det nya landmärket

Giant Buddha i Phuket

Thailandsfakta.se har besökt Giant Buddha på Phuket. En enorm Buddha avbild belägen på ett perfekt ställe.

Giant Buddha Phuket

Mellan Chalong och Kata i Phuket kommer Giant Buddha att stå. Med en underbar utsikt över Kata och Andaman sea kommer en 45 meter hög och 25 meter bred jättebuddha staty breda ut sig.

 

 

Bygget är i nu i full gång men startade redan i Februari 2007. Byggnationen beräknas kosta ca 30 miljoner Bath men redan nu finns donationer för över 20 miljoner. Donationer har kommit både från den inhemska befolkningen, Thailändare i övriga Thailand och från utländska turister.

Giant Buddha Phuket

Idag finns dock redan en Buddha staty här med "blygsamma" 12 meter på höjden men denna kommer lite i skymundan när Giant Buddha är klar. Det officiella namnet på Giant Buddha är Phra Puttamingmongkol Akenakkiri Buddha.

 

När Buddha statyn är färdig kommer denna plats att bli en av Phukets absoluta bästa sevärdigheter, dels för den enorma och imponerande Buddha statyn och dels för den perfekta utsikten.

Giant Buddha Phuket Giant Buddha Phuket

Den mindre Buddha statyn kommer att bli tillägnad Drottning Sirikit och den stora Buddha statyn till Kung Bhumibol för firandet av kungens 80 års dag.

Denna plats är väl värd ett besök och redan idag kommer ibland upp till 1000 besökare per dag.