Dykning i Thailand - Dyka i Thailand


Dykning i Thaialnd

Dykning i Thailand är något som många turister gillar. Thailands vatten är utan att överdriva en av världens bästa dykvatten. Thailands klara och varma vatten med alla färgglada, nyfikna fiskar som simmar fram och tittar gör dyningen till en underbar upplevelse. Till och med nere på 20 meters djup håller sig temperaturen i vattnet på ca 26 grader.

Att dyka i Thailand är inte någon fara. Du dyker med erfarna instruktörer med oftast väldigt lång erfarenhet. Väldigt många av dykfirmorna har också dykinstruktörer från flera länder, bland annat Sverige. Du måste dock kunna simma och vara helt frisk.

Den kurs man går gör att du får ett PADI Openwater certificate som gäller över hela världen. Kursen här i Thailand är lite "enklare" än hemma i Sverige och tar ungefär 4 dagar. Studiematerial får du med dig hem för att läsa på. Dykutrustningen provas ut och första vattenkontakten tas oftast vid och i polen. Vill man prova på först brukar detta kunna göras gratis i polen. Vill man sedan forstätta kan man göra det.

När utbildningen är över är det dags för det första riktiga dyket. Detta är dyket som gör att så många fastnar för dyning i Thailand. Under ytan öppnar sig en helt ny värld. Du kommer att få se många olika och konstiga fiskar, underbara korallrev och färgranna växter. Ett måste om du inte har dykt i Thailand förut!

 

 

I Thailand finns många bra platser att dyka på. Nästan alla turist platser nära havet har mängder med dyshoppar och dykkurser att anmäla sig till. Priserna varierar ganska mycket beroende på vad som ingår men omkring 6,000 - 12,000 THB brukar de flesta ligga på. Se aktuell valutakurs här.

I Phuket, Andaman Sea Bengal viken är det klar sikt ända upp till 30 meter och en vattentemperatur på ca 28 grader hela året om. Förutom dykning i Phuket finns också så mycket annat att göra. Läs mer om Phuket och dess sevärdheter här.

Tips: På botten kan det finnas fiskar som är giftiga. Rör därför inte botten med bara händer.
Bär du glasögon eller har linser så kan vissa dykställen ha specialslipade cyklop. Fråga personalen.

Maya Bay

Om man inte vill eller kan dyka så kan man alltid snorkla. Eller kanske båda?
Många dykfirmor ordnar också snorkelutflykter där exempelvis upphämtning på hotell, mat, dryck, båtutflykt till något bra snorklingställe, försäkring och transport tillbaka ingår. Priserna för sådana här utflykter varierar men brukar hamna på ungefär 1000 THB.

Thailandsfakta.se önskar lycka till med dykningen och snorklingen i underbara Thailand.

Dykning i Thailand - Dyka i Thailand