Fakta om Chiang Mai - Sevärdigheter och turist attraktioner i Chiang Mai


Chiang Mai fakta och guide

Chiang Mai

Chiang Mai Ligger i norra Thailand. Chiang Mai är en av de största provinserna i Thailand med en yta på 20 107km². Invånarantalet i Chiang Mai är dryga 170 000 och i hela provinsen ca 1 600 000 människor.

Till Chiang Mai tar man sig lättast med flyg från Bangkok. Thai airways flyger denna sträcka flera gånger varje dag. Orkar man åka tåg eller buss så går det också utmärkt att göra från Bangkok. Bussresan tar ca 12 timmar och att åka tåg tar ca 15 timmar. Sträckan från Bangkok till Chiang Mai är ca 70 mil fågelvägen. På väg till Chiang mai kan man också passa på att se ruinerna av Sukhothai. Sukhothai´s historia beskrivs närmare under Thailands Historia i menyn.

Om du åker hit vintertid bör du också tänka på att ta med dig en extra tröja då temperaturen kan falla en hel del på kvällar ock nätter.

Doi Suthep i Chang Mai

Chiang Mai har och kommer nog att vara ett måste för alla backpackers. ( Även vanliga turister för den delen ) Chiang Mai är nämligen en plats med underbar natur och mängder med sevärdigheter.
I Chiang Mai kryllar det av tempel som man kan besöka. ( närmare bestämt runt 300 st ) Dessa tempel är så pass många att det skulle ta allt för lång tid att besöka alla. De flesta väljer dock att besöka de mest kända templen såsom Doi Suthep, Wat Phra Singh, Wat Chiang Man, Wat Chedi Luang och Wat Suan Dok.

 


Resenärer kommer inte hit bara för att se på tempel utan framförallt för att följa med på någon eller några av alla olika utflykter som finns. Här kan du gå på fotvandring, paddla flotte, bergsvandra, se på vattenfall, besöka elefanternas träningskamp och mycket mer.
Det finns hundratals med arrangörer som ordnar treckingturer så du lär inte ha svårt att hitta någon.

Chiang Mai är också hemvisten för några av de minoriteter som finns i Thailand. Läs mer om Bergsbyar (Hilltribes) här »

Botanic Resort Chiang Mai

Att hitta boende här i Chiang Mai är inte svårt. Det finns mängder med hotell att välja på i många prisklasser. Se hotellen i Chiang Mai här.

Flower festival Chiang Mai
Creative Commons by-sa 1.0

Khom Loy - Loi Krathong festival
Creative Commons by-sa 1.0

Chiang Mai har ett antal regionala festivaler. ( Se alla Festivalerna här )
Ett att dessa är blomsterfestivalen som äger rum den 2-4 Februari där magnifika blomsterarrangemang i en parad passerar genom staden. Festivalen innehåller också traditionell dans och skönhetstävling.
Ett måste om man är i Chiang Mai vid denna tiden.

Andra festivaler i Chiang Mai:

  • Loi Krathong Festival
  • Bo Sang Umbrella & Sankampang Handicrafts Festival
  • The 2nd Orchid Fair
  • Royal Flora Exposition

Rekommenderade hotell i Chiang Mai