Fakta och guide till Bangkok Thailand - Sevärdigheter och turist attraktioner i Bangkok - Reseguide till Bangkok


Bangkok Fakta och guide

Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad. Bangkok som är ca 1565 km² till ytan har ca 5 800 000 invånare. Medräknat de yttre delarna så är invånarantalet ca 10 000 000 människor.

Bangkok är en relativt ny stad. Staden grundades av kung Yodfa år 1782. Bangkok kallas också för Krung Thep och betyder Änglarnas stad.

I Bangkok hittar du närstan allt. Här blandas storstadstrafiken med magnifika tempel, lyxhotell, kåkstäder och småhus vid floderna. Ett måste när du ska ge dig ut på upptäcksfärd i Bangkok är en karta som kan hitta på närmsta turistinformation.

Khao san road - BangkokBangkok växer snabbt och den täta trafiken har lett till miljöproblem såsom luftföroreningar. För att bättra på trafikmiljön byggdes BTS. (Bangkok Masstransit System)

Khao san Road i Bangkok är idag en av de mest kända platser i Thailand för backpackers.

I början av 1980 började turister få upp ögonen för Bangkok och turisterna började att stömma till. Turisterna blev så pass många att inte alla kunde få plats eller hade råd med de dyra hotellrummen. En del lyckades dock att övertala lokalborna att hyra ut rum till dom. Detta visade sig vara en så pass bra inkomstkälla att fler gusthouses eller "gästrum på Svenska" byggdes.

Se alla hotell och Guesthous i Khao san road Bangkok här.

Även mängder med soveniraffärer och olika restauranger växte fram. Vill du läsa mer om Khao san road i Bangkok kan du göra det här.

Chao PrayaDen flod som rinner genom Bangkok heter Chao Praya.

Där kan du åka med på longtailbåt och stanna till under resan och titta på olika sevärdheter. Ofta finns olika turer att åka för turister, se bara upp med allt de försöker sälja när de stannar på de olika ställena. Priserna är inte alltid de bästa på de ställena. Chao Praya är 850 km lång och rinner genom städerna Uthai Thani, Chainat, Singburi, Ang Thong och Ayutthaya.'

Oriental HotelLetar du efter hotell i Bangkok så finns det mängder. (Se alla hotell här) Du kan hitta hotell som kostar nästan ingenting till dyra lyxhotell.
På bilden till vänster ser du
Oriental Hotell som är ett av de dyrare hotellen i Bangkok. Adress:
48 Oriental Avenue,
Bangkok 10500 Boka Här

Wat Phra KeoSevärdigheter i Bangkok

De främsta sevärdigheterna i Bangkok är det kungliga palatset (Grand Palace) och det kungliga kapellet också kallad Wat Phra Keo. I detta kungliga område krävs vårdad klädsel. Läs artikeln från Wat Phra Keo, Grand Palace här»

Ett annat är Wat Po. Detta är det största och äldsta tempelområdet i Bangkok.

Vimanmek Teak PalaceVimanmek Teak Palace Mansion Museum:

Denna byggnad anses vara världens största teakbyggnad. Kung Rama den V har låtit bygga denna och den är faktiskt byggd helt utan spik. Inuti hittar ni museum, textilutställning och det hålls även traditionaella danser och thai boxning här. Väl värt ett besök. Vimanmek Teak Palace har öppet mellan kl. 08:30-16:30 Tisdag - Söndag.

Bangkoks nationalmuseumBangkoks nationalmuseum är en annan trevlig upplevelse. Här kan du se Thailändska skatter och konst från långt bak i historien. Väl värt ett besök.

 

 

Baiyoke Sky HotellBangkoks högsta byggnad

Baiyoke Sky Hotell är faktiskt samma byggnad som Bangkoks högsta. Denna byggnad är hela 320 meter hög och här har du en underbar utsikt över Bangkok. För att komma till toppen tas en liten avgift ut.
Vill ni äta så finns det en restaurang 2 våningar nedanför.
Baiyoke Sky ligger beläget på Rajprarop Road, Pratunam. Rum på Baiyoke Sky kan ni boka här»

 

Floating market - Damnoen SaduakFloating Market - Damnoen Saduak

Ca 11 mil utaför Bangkok hittar man den kända flytande marknaden; Damnoen Saduak. Detta ställe lockar mängder med turister och ska du dit så räkna med att spendera minst en halv dag på denna utflykt.

Se fler bilder och läs om flytande marknaden i Bangkok här»

shopping centerShopping i Bangkok

När du tröttnat på sevärdheter så kanske du vill shoppa lite. Gillar du att shoppa så har du kommit till rätt ställe. I Bangkok hittar du mängder med guldaffärer, skräddare, silke och mycket olika sortes hantverk.

Bangkoks specialitet är skräddarsydda kläder. Passa på, mycket mer prisvärt än så här blir det inte.

Bangkok har även Thailands största marknad som heter Chatuchak. Läs mer om marknader och om shopping i Thailand här»

Nana PlazaUteliv

Har ni krafter kvar så väntar en stad som aldrig sover. Bangkok har ett uteliv som erbjuder det mesta till de flesta.

Här kan du bla. gå på diskotek, gå på barer eller se på gogo shower. De mest kända gogo dansställena i Bangkok är Patpong, Nana Plaza och Soi Cowboy.

Läs mer om nattlivet i Bangkok här.


Rekommenderade Hotell i Bangkok
Fakta om Bangkok Thailand - Sevärdigheter och turist attraktioner i Bangkok - Reseguide till Bangkok