Ban Kwan Chang


Ban Kwan Chang elefant trekking

Ban Kwan Chang

Några kilometer in mot Koh Changs norra sida kan man hitta Koh Changs bästa elephant trekking, nämligen Ban Kwan Chang.

Ban Kwan elefant trekkingHär bjuds man på något att dricka (vatten, kaffe eller te) samt saftig och söt annanas medan man väntar på att elefanterna skall bli färdiga.

När elefanterna och skötarna är klara bör det av ner mot en närliggande bäck. Här har man möjligheten att uppleva något utöver det normala. Här finns nämligen möjligheten att bada med elefanterna. Detta är bara något som måste upplevas! En fantastisk känsla att bada tillsammans med elefanterna.

Efter denna speciella upplevelse är det dags för elefant trekking ut i djungeln. Denna trekking tar ca. 1 timma och man får verkligen se djungeln från ett helt annat perspektiv uppe på elefantryggen. Även om terrängen är kuperad så sitter man förvånansvärt bra uppe på den lilla bänken som är fastspänd på elefantryggen. Färden går genom djungeln i en upptrampad stig och vi rider både förbi fruktträd, bäckar och gummiträd.
För de som är intresserade så finns även möjligheten att rida direkt på elefanten.

Ban Kwan ChangVäl tillbaka efter elefant trekkingen finns det bananer att mata elefanterna med, vilket är spännande, särskillt för de små. Detta uppskattas naturligtvis av elefanterna också som glupskt mumsar i sig dessa.

Efter detta äventyr bjuds det på färska kokosnötter som man kan dricka ur direkt med sugrör. Vill man så hjälper de gärna till med att dela kokosnöten efter man druckit ur så att man kan äta det färska kokosköttet.

Hela detta äventyr tar 2-3 timmar och kostade för oss vuxna ca. 900 thb och 500 thb för barnen.
På vägen tillbaka finns också möjligheten att äta på en liten inhemsk restaurang med god thaimat för en billig penning.

Vi summerar detta med att säga att detta Ban Kwan Chang elefant trekking är en av höjdpunkterna på Koh Chang och väl värt ett besök.

Copyright 2011

Läs mer om Koh Chang här >